Ajankohtaista
11.03.2009
SM:n esitys uudeksi ampuma-aselaiksi.

Sisäasiainministeriö julkaisi 11.3.2009 esityksensä uudeksi Ampuma-aselaiksi. Esityksen pääpiirteet esiteltiin samana päivänä  medialle, joka tapansa mukaan kirjoittikin mielenkiintoisesta aihepiiristä välittömästi omia subjektiivisesti painotettuja tulkintojaan. Tästä pääset suoraan ministeriön sivuille lakiesityksestä julkaistuun "viralliseen tiedotteeseen".

25.3.2009 Sisäasiainministeriö on julkaissut virallisen lausuntopyynnön sidosryhmille ja tässä yhteydessä julkaissut myös LAUSUNTOPYYNTÖVERSION uudesta esityksestä. Voit ladata ko. dokumentit näistä linkeistä.
- Lausuntopyyntö 25.3.2009
- Esitysluonnos 25.3.2009  "Hallituksen esitys ampuma-aselain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamiseksi".

On huomattavaa, että kysymyksessä oli tässä vaiheessa vasta ESITYS - ei lopullinen Hallituksen esitys eduskunnalle saati lopullinen laki. NYT ON AIKA VAIKUTTAA! MYÖHEMMIN EI!

Jokaisen ampumaharrastajan - lajista riippumatta - siis metsästäjän, urheiluampujan, reserviläisen ja muiden harrastajien on ryhdistäydyttävä ja otettava kantaa, oltava yhteydessä omiin päättäjiinsä - kansanedustajiin ja muihin poliittisiin vaikuttajiin niin paikallis-, piiri- kuin valtakunnan tasollakin. Sisäasiainministeriö on avannut kansalaisille myös oman kanavan suoran palautteen antamiseksi osoitteessa www.otakantaa.fi. Tosin sielläkin kysymyksenasettelu on asetettu sellaiseksi, että haetaan vastausta sellaisiin asioihin, joihin jo lakiesityksessä on otettu selvä kanta esim. täyskiellon poissulkemisen tiimoilta. Jokainen kansalainen voi toki kirjoittaa palautekanavaan mitä haluaa eikä tarvitse vastata kysyttyihin asioihin. Toivottavasti päättäjät myös lukevat palautekanavaa ja ottavat sen sisällön huomioon.

 


Takaisin uutisiin

Avoinna Ma-Pe 9.30-18.00 La 9.30-15.00  -  puhelin 020-785 6550