Vartijan erityinen voimankäyttökoulutus, kaasusumutin. Kesto vähintään 5 tuntia. Koulutuksen tavoitteena on antaa Sisäasianministeriön asetuksen (781/2002) mukainen vartijan erityinen voimankäyttökoulutus kaasusumuttimen käyttöön vartijaksi tai väliaikaiseksi vartijaksi hyväksytyille henkilöille, jotka ovat suorittaneet vartijan voimankäyttökoulutuksen yleisen osan. Koulutuksen käytyään vartija voi kantaa kaasusumutinta vartiointitehtävissä, hän hallitsee kaasusumuttimen käytön ja hallitsee hätävarjelua, pakkotilaa ja muita voimankäytön valtuuksia koskevat periaatteet ja käytännön perustekniikat. Vartioimisliikkeen vastaavan hoitajan tulee kuitenkin hyväksyä kaasusumuttimen kantaminen kyseisessä vartioimistehtävässä.

 
 
  Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista pääotsikoista:
Vartija kaasusumuttimen haltijana/käyttäjänä.
Kaasusumuttimen sisältämät aineet.
Kaasusumutin.
Kaasusumuttimen käyttö, käytön harjoitus ja ensiapu sekä jälkihoito ja raportointi.
Kirjallinen koe ja käytännön tasokoe.

Koulutus tapahtuu teoriaopetuksena ja tilanneharjoitteluna. Koulutuksen lopuksi järjestetään kirjallinen tentti, jonka hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan, että 60% vastauksista on oikein sekä hyväksytysti suoritettu käytännön koe. Tentin voi tarvittaessa uusia erillistä korvausta vastaan erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Kouluttajina toimivat kokeneet poliisin valtuuttamat asiantuntijat. Koulutus on turvallista, ja sen järjestäjällä on koulutuksen kattava vastuuvakuutus sekä tapaturmavakuutus.

Koulutuksessa esitellään EF-Security Oy:n muita koulutuksia ja myyntituotteita.

Koulutuksen hinta on 100,00€, ja se maksetaan paikan päällä käteisenä tai pankki-/luottokortilla. Jos koulutettava osallistuu saman päivän aikana sekä kaasusumutin että teleskooppipatukkakoulutukseen, on koulutusten yhteishinta 180,00€. Ennen koulutuksen aloittamista, kaikilta koulutukseen saapuvilta tarkistetaan henkilöllisyys ja oikeus osallistua koulutukseen.


kurssiesite pdf-muodossa
alkavat koulutukset
ilmoittaudu koulutukseen
takaisin koulutussivulle